Se reamenajează intersecția 9 Mai – Bulevardul Unirii

Municipiul Bacău a semnat contractul de execuție a lucrărilor în cadrul proiectului „Reamenajare intersecție în sistem giratoriu, străzile 9 Mai – B-dl. Unirii”, ce va începe vineri, 8 septembrie, cu începere de la ora 20.00.

Având în vedere necesitatea reducerii înălțimii centrului sensului giratoriu pentru respectarea normele privind vizibilitatea în intersecție, în baza contractului semnat şi a  autorizației nr. 44/31.08.2017 emisă de către Municipiului Bacău, S.C. SOCIETATEA DE SERVICII PUBLICE MUNICIPALE BACĂU S.A. va executa lucrările de desființare a construcției din zona intersecției 9 Mai – B-dl. Unirii,  începând cu data de  8 septembrie, ora 20.00.

Lucrările, ce se vor derula pe parcursul următoarelor două zile presupun desființarea actualului sistem giratoriu prin demolarea structurii corpului central – fântâna arteziană – și efectuarea lucrărilor de dezafectare a instalațiilor.

Obiectivul principal al proiectului „Reamenajare intersecție în sistem giratoriu, străzile 9 Mai – B-dl. Unirii” îl constituie reamenajarea intersecției în conformitate cu standardele ”Normativului AND 600-2010- pentru amenajarea intersecțiilor la nivel pe drumuri publice”.

În urma sesizărilor primite din partea cetățenilor cu privire la numeroasele evenimente rutiere nedorite, Primăria Municipiului Bacău a solicitat întocmirea unei expertize tehnice din care a rezultat necesitatea desființării construcției din intersecția giratorie, acțiune pe parcursul căreia se va urmări și recuperarea echipamentelor și a instațiilor tehnologice din configurația existentă.

Mai multe informații cu privire la desfășurarea lucrărilor sunt disponibile pe site-ul www.sspmbacău.ro sau la nr. de telefon:  0756.264.979.

yoast seo premium free
Inline
Inline