Știți fripturile alea din reclame, perfect rumenite, prin care cuțitul pare să taie ca prin unt? Spun cei care se pricep la gătit că secretul stă în ingredientul principal, carnea, care trebuie să fie aleasă cu grijă, maturată și abia apoi gătită.
Avem în Bacău o măcelărie de unde putem, nu doar să cumpăram exact genul ăsta de carne, ci și să plecăm cu sfaturile care ne pot transforma pe toți din bucătari amatori, în unii iscusiți. E vorba despre măcelăria The Butcher, situată pe strada Mioriței numărul 3.
Proprietar aici e Claudiu Vîrlan, care a deprins arta pregătirii cărnii în cei 20 de ani petrecuți în Italia. A plecat la 18 ani și a avut norocul ca, pe toată perioada cât a fost plecat, să lucreze într-un singur loc, într-o afacere de familie, unde nu doar a învățat meseria de măcelar, ci și-a și însușit respectul față de munca grea.
S-a întors în țară din două motive, spune Claudiu. Pentru că frații lui, care au lucrat și ei în Italia, au decis să revină în țară, dar mai ales pentru că 20 de ani a muncit câte 12 ore pe zi, programul începând zilnic în jurul orei 4 dimineața.
În România a ales calea antreprenoriatului. A investit mult pentru ca spațiul în care are măcelăria să fie amenajat la cele mai înalte standarde. A început doar cu produse din carne de vită, dar treptat a adăugat în ofertă și carne de porc și produse ale mai multor producători locali de lactate și brânzeturi.
Știu că e post și că nu pare cea mai potrivită perioadă pentru a discuta despre măcelării, dar ne pregătim cu toții listele de cumpărături pentru sărbători, iar produsele de la The Butcher merită puse pe lista aceasta. Nu doar pentru că avem cu toții o sensibilitate aparte față de băcăuanii care ni se întorc acasă, ci și pentru că produsele vândute de Claudiu Vîrlan sunt proaspete și de calitate.