Că ți-e foame sau nu, din patiseria și brutăria artizanală Pavlova, de pe strada Mioriței nr. 3, cumperi sigur ceva, dacă le calci pragul.
Și poți cumpăra cu încredere, pentru că produsele nu sunt doar foarte delicioase, dar și proaspete, preparate din făină ecologică, produse exclusiv în laboratorul propriu. Munca acolo începe devreme, de cele mai multe ori înainte să se lumineze afară, când cele două angajate încep să pregătească aluaturile pentru bunătățile scoase la raft pe timpul zilei.
Ideea pentru deschiderea patiseriei i-a venit Elenei în perioada pandemiei, pe când doar astfel de afaceri puteau desfășura activitate. A mizat pe experiența personală, pe angajații foarte buni pe care a reușit să îi găasească, dar și pe ingredientele de calitate pe care le folosește. Nu a fost cea mai ușoară perioadă și nici acum nu a devenit foarte ușor, deoarece conflictul din Ucraina a determinat scumpiri considerabile la materia primă.
Dar a reușit să stabilească o bună colaborare cu mai multe restaurante din Bacău, cărora le furnizează produsele de panificație, și să se individualizeze pe piață prin împletiturile deosebite pe care le realizează pentru produsele destinate evenimentelor.
Trebuie să recunosc că mă bucur enorm de prezența patiseriei Pavlova pe piața din Bacău din motive extrem de personale. Pâinea lor cu usturoi e unul dintre felurile preferate de fiicele mele și ne scoate frecvent din impas când nimic din ce le oferim nu pare să le fie pe plac.