E frumos să întâlnești familii tinere care optează pentru un plus de frumusețe și educație în municipiului Bacău. Investitori din pasiune și din dorința de a-și pune amprenta asupra dezvoltării comunitățiii.
Am cunoscut zilele trecute o astfel de investiție, inedită aș spune, dar interesantă și demnă de toată aprecierea.
Este vorba despre “Magic Club” de pe str. Mioriței, nr.10. Un proiect demarat anul trecut cu fonduri europene de familia Carmen si Emanuel Ciuraru. Cei doi s-au gândit la ceva special care îmbină joaca și distracția cu lectura pentru copii, oferind și părinților oportunitatea de a fi alături de cei mici, servind o cafea, un ceai sau o apă minerală.
Inițial, tânara familie a decis să investească într-o librărie doar pentru cei mici. Au amenajat spațiul interior și au expus cărți tipărite în condiții excelente la edituri specializate, precum ”Cartea Copiilor”, ”Portocala albastră” sau ”Frontiera”.
Ulterior au făcut și un loc de joacă special pentru copiii cu vârste până la 8 ani, oferindu-le astfel posibilitatea ca, în pauză, să poată răsfoi paginile unui volum cu desene și povești minunate în dauna telefonului mobil. Și, pentru ca toată familia să fie mulțumită, tinerii investitorii au optat și pentru o cafenea adresată exclusiv adulților.
Intenția familiei Ciuraru, ei înșiși părinți a doi copii, a fost aceea de a oferi șansa celor mici de a se împrieteni cu cărțile de calitate, iar părinților oportunitatea de a fi alături de ei, de a socializa unii cu alții, împărtășindu-și experiențe legate de modul cum trebuie crescuți cei mici în cea mai frumoasă companie: a cărții.
Deja grădinițele și chiar părinții au început să-i caute și să le aprecieze investiția. Sunt convins că un început cu dreptul și vor reuși ceea ce și-au propus.
Le urez mult succes și îi asigur de toată susținerea administrației locale!