Avem producători locali pasionați și preocupați de sănătate!
     Nici prin gând nu ți-ar trece să crezi că solariile ”Greta și Gruia” de pe str. Arinilor, bogate și pline ca-n povești, sunt rodul muncii unei familii tinere de băcăuani trăitori la oraș.
     Andrei Sergiu și Georgiana au lăsat Irlanda de Nord, unde au lucrat peste 10 ani, și s-au întors acasă în Bacău unde, cu muncă și dăruire, au creat un adevărat brand ”Legume Gherăiești”.
     Andrei și Georgiana stau în solarii până spre miezul nopții. Au început de curând, au amenajat terenul, au creat un sistem de irigații și, cu răbdare, au reușit să pună la punct o impresionantă afacere de familie.
     Îi admir pentru implicare și sacrificiu! Nu e ușor, după 8 sau 10 ore de muncă, să o iei de la capăt acasă în grădină, muncind pământul.
     I-am vizitat în timp ce lucrau în cele două sere unde cultivă, în condiții naturale, roșii, castraveți, ardei, vinete, fasole verde, varză, plante aromatice și lista poate continua. Acum e pregătită producția de castraveți. Însă și salata verde arată impecabil. Iar răsadurile sunt mai frumoase ca oricând. Roșiile sunt încă în floare, mai au puțin.
     Cei doi grădinari nu se grăbesc și nu forțează legumele să se coacă înainte de vreme. Mi-au spus că au fost întârziați din cauza frigului intempestiv din această primăvară, dar nu-și fac griji. Sunt convinși că oamenii vor aprecia produsele, fiecare la timpul lui.
     Cred că este o pasiune moștenită de la părinți sau bunici, pentru că, așa cum mi-au mărturisit grădinăritul și legumicultura i-au ”prins”. Vor să se dezvolte cât mai mult!
     Noi, cei care ne dorim să consumăm legume proaspete, crescute în condiții cât mai naturale, învățăm de la astfel de băcăuani că se poate.
     Însă tot ceea ce este bun necesită răbdare, implicare și și responsabilitate.
     Îmbinând tradiția grădinăritului cu viața urbană, Andrei și Georgiana demonstrează că e datoria noastră să facem lucrurile bine și bune. Ei au reușit și îi felicit din toată inima!