Gurmandos, food truck în parcare
Am testat o porție de tacos și un special burger, făcut după o rețetă specială, cu gem de bacon, la ”Gurmandos”.
,,Totul este proaspăt”, mă asigură Andrei Ariton, care a început afacerea ”în stil american” în food truckul din parcarea fostului hotel ”Moldova”.
I-am admirat răbdarea cu care pregătește fiecare produs și zâmbetul cu care își întâmpină clienții. Ingredientele sunt preparate în fiecare dimineață, astfel că, la ora deschiderii, băcăuanii sunt serviți cu tacos și burgeri de calitate. Andrei mi-a explicat că sosurile sunt pregătite zilnic, după o rețetă personalizată, carnea e proaspăt cumpărată de la Carmangeria ”Doi amici” de pe str. Mioriței, iar chiflele de la ”Madame Delice”.
La cei 30 de ani, el își dorește să deschidă un restaurant cu multe tipuri de tacos și burgeri, dar a luat-o ,,de jos”, cum îi place să spună. Cu pasiune față de ceea ce face, dar și cu o pregătire temeinică în domeniu, într-o lună de zile, Andrei a reușit să convingă băcăuanii să revină la food truck-ul din parcarea de la ”Moldova” pentru a mai cumpăra tacos și burgeri.
Mă bucur să văd că în orașul nostru încep să apară și acest gen de afaceri micuțe, dar frumoase, ”în stil american”, dar totuși made în Bacău, care aduc un strop de farmec și diversitate comunității.