Avem în orașul nostru numeroase forme de business. Unele de familie, altele individuale, toate dovadă că tinerii aleg să investească în Bacău.
         O afacere care îmbină plăcutul cu frumosul este Florăria ”Cactus”, situată pe str. 9 Mai, nr. 31, vis-a-vis de Benzinăria ”Mol”.
         Deasupra ferestrelor mari, un logo emblemă dezvăluie interiorul florăriei: un design minimalist, cu bun gust, și o atmosferă care mi-au creat o impresie plăcută de la prima vedere.
        M-au surprins ornamentele moderne, ghivecele din ceramică de diferite mărimi și culori, în defavoarea celor din plastic, florile și plantele ornamentale variate și, bineînțeles, celebrii cactuși despre care am aflat că au și proprietatea de a alunga energiile negative.
        Ana Sonic, originară de lângă Chișinău, a ales să-și întemeieze o familie și să trăiască în Bacău. După ce a lucrat aproape 8 ani în domeniul floral, și-a deschis propria afacere. Și-a folosit abilitățile de designer și simțul stilului pentru a crea aranjamente unice și frumoase
         Ana mi-a mărturisit că a deschis florăria în urmă cu un an, fiind pasionată de acest domeniu și, o dată începută afacerea, a reușit să combine abilitățile de florărie cu alte servicii, cum ar fi planificarea evenimentelor care necesită prezența aranjamentelor florale.
         Din discuțiile pe care le-am avut cu Ana și Andrada, angajata care o ajută în activitate, am reținut disponibilitatea de a înțelege nevoile clienților, de a le oferi opțiuni și de a le livra doar calitate.
         Oamenii care trec pragul Florăriei ”Cactus” au încredere în recomandările primite, iar modul de a dialoga cu potențialii clienți confirmă esențialul într-un astfel de domeniu: echipa de la Florăria”Cactus” are înclinație către artă și frumos.
     Cred că modernizarea orașului trebuie realizată în parteneriat cu tinerii care investesc în afaceri locale. Sunt acea categorie de cetățeni care aleg Bacăul convinși că reprezintă o oportunitate de a crește și a se dezvolta frumos.