În spatele fiecărei afaceri locale stă o poveste. Sunt oameni cu idei, cu vise, dar și cu dorința de a face ceva în comunitate. Unele povești sunt scrise de băcăuani care revin acasă, după experiențe trăite în alte țări.
Una dintre acestea este a Cafenelei ”Makoko” de pe str. Ștefan cel Mare, nr. 5. Un spațiu intim și elegant, în care poți servi diferite feluri de ceai, cafea, ciocolată caldă, frappe sau sucuri.
Concepută pe tipul ”coffee to go”, afacerea a fost deschisă în anul 2019 de Nicoleta Ladariu.
Ideea i-a venit venit în momentul în care s-a întors din Italia, unde a lucrat aproape 15 ani. Mi-a mărturisit că, la început, nu i-a fost deloc ușor, fiind o investiție făcută pe cont propriu. A avut de ales între a pleca din nou și a rămâne acasă. Și-a creat nu doar un job, ci și o formă de veritabilă terapie. Zâmbitoare și calmă, Nicoleta a reușit să se apropie de oamenii din zonă și nu numai, care au descoperit la ”Makoko” nu doar cafeaua de calitate, ci și posibilitatea de a comunica unii cu alții și, de ce nu, a afla ultimele noutăți din viața urbei.
,,Ultima știre care circulă pe aici se referă la amenajarea din zona Gării”, mi-a zis ea. I-am explicat care e situația. Sper ca informația adevărată să circule repede!
Au trecut 4 ani și ”Makoko” de pe Ștefan cel Mare, nr.5 și-a făcut un nume. Un nume în spatele căruia stă o femeie care și-a propus să rămână acasă și să trăiască pe propriile picioare. Și a reușit! Cinste ei!