Să ieși împreună cu familia sau prietenii și să bei în liniște o cafea sau un ceai. Și, mai important, să-ți și tihnească.
     Lui Andrei și Dianei Sidor, ideea unui astfel de spațiu destinat familiei cu unul sau mai mulți copii le-a venit după ce au văzut în Cluj o cafenea de tipul baby friendly. Având și ei o fetiță, s-au gândit că ar fi frumos să existe așa ceva și în Bacău.
Înarmați cu îndrăzneală și pasiune, au preluat acest concept și l-au adus în orașul natal, mai precis pe str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 2D. Anul trecut, în luna octombrie, au închiriat un spațiu și l-au amenajat exact cum și-au dorit: cu leagăne pentru bebeluși, spațiu de joacă pentru cei mici făcut din jucării de lemn și, evident, posibilitatea pentru părinți de a servi fără grijă o băutură caldă alături de alți prieteni. Aceasta este cafeneaua ”Alint”.
     Evident că la Alint poate veni oricine dorește să se bucure de câteva momente de tihnă. Deja, în cele opt luni de existență, Diana și Andrei au reușit să-și facă un nume în rândul familiilor tinere din zonă și nu numai. Și-au propus să facă și un bistro-restaurant pentru a lărgi acest concept în Bacău. Pentru că, așa cum cred și eu, e importantă comunitatea.
     Fiecare spațiu amenajat în municipiul Bacău pentru a fi prietenos cu familia reprezintă un mod frumos de a schimba imaginea orașului nostru.