Bijuteria ”Rubinul”, tradiție și profesionalism pe piața băcăuană
Mă impresionează micile afaceri locale de familie care au reușit să răzbată prin perioadele dificile ale tranziției românești. Oameni care, din tată în fiu, duc mai departe nu doar meseria brățară de aur, cum spune și proverbul, ci profesii despre care se știe puțin, dar care ne oferă simboluri și daruri în viața de cu zi.
Una dintre aceste afaceri locale este Casa de bijuterii ”Rubinul”, care a luat naștere în 1991 și care a reușit până în prezent să acumuleze o experiență probabil unică în zona noastră în domeniul prelucrării aurului și argintului.
Afacerea familiei Gavrilă înseamnă bijuterii din aur și argint, create în propriul atelier, după preferința clienților, utilizând bineînțeles și pietre prețioase și semiprețioase.
Ca în orice domeniu care se respectă, pe lângă experiența dobândită de la tatăl său, Ionuț Bogdan Gavrilă a investit în dezvoltarea acestei afaceri care utilizează acum și tehnologie specială, respectiv gravură și tăiere cu laser, soft creare și editare 3D, imprimare 3 D. Iar rezultatele se pot vedea atât pe internet, cât și în cele două magazine din Calea Mărășești, 90 (Tic-Tac), și Calea Mărășești, 110 (Orizont).
La toate acestea se adaugă reparațiile și restaurările de bijuterii, de înaltă precizie, prin utilizarea laserului, fără flacără.
Echipa de la Bijuteria ”Rubinul”, formată din 15 angajați, și-a impus standarde de calitate și servicii profesioniste în domeniul bijuteriilor care, după trei decenii, demonstrează succes prin faptul că sunt căutați și apreciați pe această piață.