Întrevederea primarului Cosmin Necula cu Excelenţa Sa domnul Marco Giungi, ambasadorul Republicii Italiene în România

Primarul municipiului Bacău, domnul Cosmin Necula,  a primit joi,  8 februarie,  vizita Excelenței Sale domnul Marco Giungi, ambasadorul  Italiei la Bucureşti.

În cadrul vizitei în Bacău a Excelenței Sale domnul Marco Giungi, cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea şi intensificarea cooperării bilaterale în primul rând pe domeniul economic, dar şi pe domeniile: educaţie, tineret şi  cultură.

,,Avem deja o tradiţie în ceea ce priveşte colaborarea pe diferite domenii economice, oamenii de afaceri italieni fiind interesaţi să-şi extindă afacerile sau să-şi deschidă  noi afaceri în zona Bacăului. Suntem interesaţi în mod concret şi direct de oportunităţile de business în actualul context economic şi politic, de deschiderea autorităţilor locale şi nu numai”, a precizat Excelenţa Sa.

Primarul Cosmin Necula a prezentat proiectele de dezvoltare urbană şi de extindere a Bacăului inclusiv având în considerare comunele imediat limitrofe. De asemenea, primarul Bacăului a expus oportunitățile de cooperare  pentru fiecare dintre domeniile economice de interes pentru investitorii italieni.

„Suntem foarte deschişi cooperării și intensificării colaborării pe toate domeniile şi, mai ales, pe cel economic. Intenţia noastră, susţinută prin strategia de dezvoltare şi proiectele aferente, este aceea de expansiune, de extindere  a oraşului, care dispune de terenurile necesare în acest sens. Bacăul devine astfel extrem de atractiv pentru potenţialii investitori, poziţia geografică oferindu-ne avantajul de a găzdui în primul rând centre logistice ale companiilor”, a subliniat primarul Cosmin Necula.

Consolidarea Bacăului ca centru logistic zonal, situat în inima regiunii Nord-Est, intensificarea relaţiilor economice deja existente pe diverse domenii de producţie şi servicii, dar şi deschiderea actualei administrații locale faţă de mediul de afaceri, de investitorii străini, respectiv de cei italieni,  au constituit principalele  teme  de discuţie.

„Un avantaj în dezvoltarea cooperării bilaterale pe toate palierele il constituie faptul că suntem două popoare foarte asemănătoare şi cu relaţii foarte strânse. Există o comunitate a italienilor deja consolidată în Bacău, din care fac parte şi câţiva oameni de afaceri care susţin dezvoltarea municipiului, prin contribuţiile la bugetul local, încă din anii ’90 „, a conchis primarul Cosmin Necula.

La finalul acestei prime întrevederi, cei doi oficiali au convenit asupra stabilirii unei noi întruniri, în vederea continuării discuţiilor şi a concretizării acestora atât în plan economic, cât şi din perspectiva socio-culturală.

Galerie Foto

yoast seo premium free
Inline
Inline