IMPORTANT: Programul de funcționare a Direcției de Impozite și Taxe Locale la finalul anului 2017. Modalități alternative de plată ale impozitelor și taxelor locale.

Având în vedere operațiunile financiar-contabile cât și cele asupra programului informatic și a bazei de date în legătură cu inchiderea fiscală a anului 2017 precum și deschiderea anului 2018, este necesar ca în zilele de 29.12.2017 și 03.01.2018 să fie inchis programul de lucru cu publicul.

In acest sens, având în vedere prevederile OG2/2001 privind Regimul juridic al contravențiilor precum și calculul termenelor conform Codului Civil zilele de 29.12.2017 și 03.01.2018 vor fi considerate zile nelucrătoare la calculul termenelor de plată a proceselor verbale de contravenție.

 

Modalități de plată

Direcția Impozite și Taxe Locale (DITL) pune la dispoziția contribuabililor o paletă largă de servicii menite să limiteze timpul pe care trebuie să-l acorde în vederea achitării taxelor și impozitelor locale datorate bugetului local.

Informațiile cu privire la cuantumul impozitului datorat se pot obține de la casieriile Direcției de Impozite și Taxe Locale sau online prin serviciul de vizualizare debite  disponibil pe situl https://municipiulbacau.ro/ după obținerea de user name și parola. Pentru acestea vă puteți adresa pe mail la adresa taxe-impozite@primariabacau.ro.

 1. Plata cu numerar

 Se poate efectua plata în numerar, apelând la una din casieriile noastre situate în Str. Vasile Alecsandri nr. 63, Bacău. Program de lucru Luni – Joi 8 – 16.30, Vineri 8-14

Plata cu numerar se poate efectua și la Poșta Română prin oficiile poștale de pe raza Municipiului Bacău, astfel :

OP Bacău 1, program de lucru Luni – Vineri 8 – 19, Sâmbătă 9 – 13

OP Bacău 1 – Ghișeu exerior 1 program de lucru Luni – Vineri 9 – 17

OP Bacău 1 – Ghișeu exerior 2 program de lucru Luni – Vineri 10 – 16

OP Bacău 1 – Ghișeu exerior 3 program de lucru Luni – Vineri 8 – 16

OP Bacău 8 – program de lucru Luni – Vineri 8 – 17

OP Bacău 9 – program de lucru Luni – Vineri 8 – 18

OP Bacău 11 – program de lucru Luni – Vineri 9 – 17

 1. Plata cu ordin de plată

Se poate face prin banca unde contribuabilul are contul deschis. Persoanele juridice și persoanele fizice pot achita cu ordin de plată folosind următoarele informații:

 • Banca: Trezoreria Bacău
 • Beneficiar: Primăria Bacău
 • CUI: 4278337

Pentru codul de cont corespunzător plății dorite, vă rugăm să accesați pagina https://municipiulbacau.ro/taxe-si-impozite/modalitati-de-plata/ :

III. Plata cu card – doar pentru persoane fizice

Se poate achita cu card (P.O.S.) la sediul din Str. Vasile Alecsandri nr. 63, Bacău. Se acceptă la plată următoarele tipuri de card indiferent dacă sunt carduri emise de bănci românești sau bănci străine:

 • Carduri ce poartă marca Visa
 • Carduri ce poartă marca Mastercard
 1. Plata prin Ghiseul.ro (Plata Online) – doar pentru persoane fizice

Persoanele fizice pot achita toate obligațiile fiscale locale datorate prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro operat de Centrul Național pentru Managementul Societății Informaționale, după obținerea credențialului de la sediul Direcției de Impozite și Taxe Locale.

Pentru a obține un nume de utilizator și o parolă pentru accesare sistemul vă rugăm să trimiteți o copie după buletin/carte de identitate la taxe-impozite@primariabacau.ro.

 1. Plata prin mandat postal

Contribuabilul se prezintă la oficiul poștal și achită suma ce reprezintă impozitul pe clădire, teren sau auto.. Mandatul poștal are două părți: mandatul poștal propriu-zis și cuponul.

 • Pe mandatul poștal se va trece la destinatar Direcția Impozite și Taxe Locale, adresa Str. Vasile Alecsandri nr. 63, Bacău, precum și suma în cifre și în litere.
 • Pe fața cuponului mandatului poștal se va trece: expeditorul cu adresa exactă/completă și suma în cifre.
 • Pe verso-ul cuponului se completează la rubrica loc pentru corespondență destinatarul:
  Direcția de Impozite și Taxe Locale
  Cont nr. (CONT IBAN) deschis la B.N. – S.M.B. Sucursala Trezorerie Bacău
  Localitatea: Bacău

Contribuabilul poate trimite mandatul poștal cu confirmare de primire.

yoast seo premium free
Inline
Inline