Finanțare pentru modernizarea iluminatului public din Bacău

Primarul municipiului Bacău, dl. Cosmin Necula, și reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au semnat marți, 30 octombrie 2018, contractul de finanțare pentru proiectul de modernizare a iluminatului public din Bacău.

Investiția prioritară de reabilitare și modernizare a rețelei de iluminat stradal, a cărei valoare se ridică la 11 milioane euro, presupune modernizarea a 40 de km de infrastructură de iluminat public: rețea electrică, montarea a 9000 de corpuri de iluminat noi cu tehnologie inteligentă LED,  stâlpi de iluminat etc,  pe 60 de străzi din municipiu.

          „Modernizarea iluminatului stradal va conduce la creșterea siguranței publice în orașul nostru, precum și la înjumătățirea consumului de energie electrică pentru funcționarea acestuia. De asemenea, emisiile de CO2 generate în funcționarea sistemului de iluminat vor scădea cu 50 la sută”, a precizat dl. Cosmin Necula, primarului municipiul Bacău.

Perioada de selecție a societății care va executa lucrările este de aproximativ 6 luni, urmând ca procedura să se realizeze după regulile BERD (termene mai scurte, eficiență, birocrație redusă).

Lucrarea propriu-zisă de reabilitare și modernizare a rețelei de iluminat stradal va fi executată în termen estimativ de 18 luni, potrivit documentației tehnice. Proiectul tehnic aferent a fost realizat de către o firmă de consultanță propusă de BERD și nu a implicat finanțare din partea Municipiul Bacău.

Termenele și condițiile, precum contractul de credit pentru acordarea finanțării rambursabile externe de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, au fost aprobate de către Consiliul Local Bacău în ședința din data de 29.10.2018.

Galerie Foto

yoast seo premium free
Inline
Inline