Exerciţiul de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă are loc în Bacău, miercuri, 19 aprilie, între orele 10.00-12.00.

Informăm cetăţenii municipiului Bacău, că exerciţiul de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă are loc în Bacău,  miercuri, 19 aprilie, între orele 10.00-12.00.

Semnalul de alarmare acustic ,,Alarmă la dezastre” are durata de 2 minute și se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Semnificația  semnalului de alarmare acustic ,,Alarmă la dezastre” este: aducerea la cunoștința populației despre iminența producerii unui dezastru.

Semnalul de alarmare acustic ,,Încetarea alarmei” are durata de 2 minute și se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durata de 2 minute. Semnificația semnalului de alarmare acustic ,,Încetarea alarmei” este: aducerea la cunoștința populației     despre aceea că pericolul a trecut.

Vă rugăm nu intrați în panică, acesta va fi doar un exercițiu. Scopul acestui exerciţiu îl constituie testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă (în caz de dezastre).

yoast seo premium free
Inline
Inline