Condițiile meteo impun prelungirea termenului de execuție a lucrărilor de asfaltare pe Calea Bârladului. Societatea de Servicii Publice va interveni pentru remedierea provizorie a carosabilului

Calea Bârladului va fi asfaltată în baza contractului încheiat de Primăria Bacău cu firmele SC EKY ROUTE SRL și SC DARCONS SRL. Având în vedere condițiile meteo din ultimele săptămâni, S.C. EKY ROUTE SRL a înaintat către Primăria Bacău o adresă prin care înștiințează asupra intenției de a începe lucrările din cadrul contractului într-un interval ulterior celui stabilit inițial. Conform adresei, lucrările vor fi demarate atunci când condițiile meteo vor permite realizarea acestora în condiții de calitate.

Primăria Bacău a aprobat prelungirea termenului fixat pentru începerea lucrărilor, motivat de importanța realizării lucrărilor conform standardelor de calitate în vigoare. Efectuarea lucrărilor de asfaltare în condițiile unui carosabil umed ar avea ca ca efect fisurarea timpurie a asfaltului.

Măsura propusă de constructor este în acord cu prevederile Normativului C16/84, ce vizează asigurarea calității lucrărilor de construcții executate în condiții climatice specifice perioadei de timp friguros. Intervalul cu temperaturi scăzute, în sensul normativului, este considerat a fi cuprins între 15 noiembrie şi 15 martie.

Având în vedere importanța arterei de circulație și starea actuală precară a carosabilului, se impune efectuarea unor lucrări de intervenții provizorii, până la demararea de către constructor a lucrărilor de asfaltare.

Societatea de Servicii Publice va interveni pentru remedierea temporară a stării carosabilului, până la începerea lucrărilor în cadrul contractului. Vor fi acoperite cu mixtură asfaltică porțiunile cele mai afectate. Intervențiile vor minimiza efectele produse de starea carosabilului, în prezent circulația pe Calea Bârladului desfășurându-se cu dificultate.

Calea Bârladului are o lungime de peste 2000 m, 4 benzi de circulație și suportă un flux rutier intens, fiind una din arterele principale de intrare în oraș.

yoast seo premium free
Inline
Inline