COMUNICAT DE PRESĂ – Ref. Primăria Bacău reziliază contractul pentru servicii de cosit mecanic și aplică penalități prestatorului. Cositul va fi asigurat de lucrătorii Direcției Spații Verzi și ai SSPM SA

Primăria Municipiului Bacău a demarat rezilierea contractului pentru prestarea serviciilor de cosit mecanic, încheiat la 07.05.2019 cu prestatorul SC Total Green Serv SRL din Bragadiru (jud. Ilfov), societate care a câștigat licitația organizată în acest sens în prima parte a anului.

Procedura de reziliere are loc în contextul în care prestatorul nu s-a achitat de obligațiile contractuale asumate. Astfel, potrivit Acordului cadru de prestări servicii și a Contractului subsecvent de servicii nr. 69085 din 07.05.2019 societatea trebuia să asigure cosirea unei suprafețe de aprox. 5.425.906 mp/anual.

Potrivit aceluiași contract, prestatorul trebuia să pună la dispoziția autorității contractante următoarele resurse: 13 peisagiști floricultori, minim 30 de lucrători îngrijire spații verzi, șefi de formație, minim 40 de motocoase profesionale, unelte specifice pentru îngrijire spații verzi (greble, mături, lopeți etc).

Facem precizarea că în niciuna din zilele scurse de la începerea efectivă a contractului, prestatorul Total Green Serv SRL nu și-a respectat obligațiile și angajamentele asumate prin ofertă, totul culminând cu neprezentarea la lucru în data de 06.06.2019.

La data de 21.05.2019 au fost mobilizate 6 motocoase și un personal efectiv de doar 15 lucrători; în intervalul 27.05.2019 – 01.06.2019, lucrările de cosit s-au efectuat cu doar 9 motocoase și un număr de lucrători insuficient (între 20 și 30 lucrători). De asemenea, în perioada     3-5 iunie au fost la lucru 9 motocoase și doar 25 de lucrători.

Având în vedere că slaba mobilizare a prestatorului, concretizată în nerespectarea obligațiilor contractuale asumate, generează o stare de disconfort generalizat la nivelul municipiului, Primăria Bacău a decis, prin notificarea nr. 5999 din 06.06.2019, să calculeze penalități contractuale pentru fiecare zi de întârziere.

Serviciile de cosit mecanic vor fi asigurate, în continuare, de lucrătorii Direcției Spații Verzi, din cadrul Primăriei Bacău, și ai Societății de Servicii Publice Municipale SA.

SERVICIUL CABINET PRIMAR

yoast seo premium free