Exerciţiu de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

În perioada 18.04-21.04.2017, se va desfăşura în România „Exerciţiul naţional de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă PROCIV 2017”. Scopul acestui exerciţiu îl constituie testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă (în caz de dezastre).

În cadrul exerciţiului, fluxul informaţional şi acţiunile de înştiinţare, avertizare şi alarmare sunt: naţional, judeţean şi local. La nivelul localităţii, vor fi verificări privind modul de acţiune al autorităţilor locale pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei, starea de operativitate a mijloacelor de alarmare, timpul de răspuns de la transmiterea mesajului de înştiinţare de către Dispeceratul I.S.U.  Bacău, până la pornirea mijloacelor (sirenelor) de alarmare, precum şi transmiterea corectă a semnalului de alarmare acustic „Alarmă la dezastre”.

Astfel, informăm cetăţenii municipiului Bacău despre: desfăşurarea acestui exerciţiu; din ce se compun semnalele de alarmare acustice; care este durata unui semnal acustic; precum şi cu privire la semnificaţia semnalelor de alarmare acustice; în vederea preîntâmpinarea panicii.

Preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bacău este primarul care, la primirea unei notificări despre iminenţa producerii unor situaţii de urgenţă, va dispune punerea în funcţiune  a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirenele electrice şi electronice) şi transmiterea prin acestea a semnalului „Alarmă la dezastre”.

Semnalul de alarmare acustic ,,Alarmă la dezastre” are durata de 2 minute și se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Semnificația  semnalului de alarmare acustic ,,Alarmă la dezastre” este: aducerea la cunoștința populației despre iminența producerii unui dezastru.

Semnalul de alarmare acustic ,,Încetarea alarmei” are durata de 2 minute și se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durata de 2 minute.

Semnificația semnalului de alarmare acustic ,,Încetarea alarmei” este: aducerea la cunoștința populației despre aceea că pericolul a trecut.

Vă rugăm nu intrați în panică, acesta va fi doar un exercițiu.

yoast seo premium free
Inline
Inline