COD PORTOCALIU DE FRIG

Potrivit avertizării meteorologice COD PORTOCALIU pentru judeţul Bacău, emisă de către  Administrația Națională de Meteorologie, pentru intervalul 26 februarie, ora 03:00 – 1 martie, ora 10:00, valul de frig va fi în intensificare, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

      Utilajele și autospecialele Municipiului Bacău de împrăştiere antiderapant şi clorură de calciu – 2 autocisterne de împrăștiat clorură de calciu şi 3 „sărărițe” (autospeciale cu lamă și distribuitor de antiderapant)-, intervin pentru îndepărtarea stratului de gheaţă, pentru prevenirea şi combaterea poleiului.

De asemenea, intervin şi utilajele și autospecialele angajate, prin contract de către diferite societăți,  pe toate cele 8 sectoare, respectiv 9 loturi licitate,  în care a fost împărțit municipiul pentru deszăpezire.

yoast seo premium free
Inline
Inline