Bazinul de Înot Bacău, în haină nouă

       Băcăuanii sunt asteptați să se bucure de bazinul acoperit de înot, iar cei mici să beneficieze de cursuri de inițiere sub bagheta instructorilor de la Bazinul de Înot Bacău. Investițiile realizate de către Municipiul Bacău, la Bazinul de Înot, asigură condiții civilizate  pentru desfășurarea activităților sportive sau de agrement.

Astfel, în perioada în care bazinul a fost închis, ambele saune au fost reparate, înlocuindu-se integral părți componente și materiale conexe ale acestora. Au fost reparate și  platformele de sărituri de la 3, 5 și 10 metri, folosind materiale antiderapante omologate, iar spațiul destinat antrenamentelor sportivilor secțiilor de sărituri în apa și înot, a fost utilat cu materiale specifice, necesare pregătirii acestora.

De asemenea, în regie proprie s-a făcut curățarea și dezinfecția celor două piscine, dar și alte lucrări de reparații și igienizare.

„Foarte important este faptul că în perioada imediat următoare vom instala un nou sistem automat de monitorizare și tratare din punct de vedere fizico-chimic a întregului volum de 6125 mc de apă, cunoscut fiind faptul că până acum operațiunea se efectua doar manual„, a precizat primarul municipiului Bacău, dl. Cosmin Necula.

Costurile aferente achiziționării și instalării sistemului automat de monitorizare și tratare din punct de vedere fizico-chimic  este de 108.528 lei, cu TVA.

În perioada următoare vor fi achiziționate și 16 blocstarturi și 2 trambuline competitive, acreditate FINA – Federația Internațională de Natație.

Valoarea totală a investițiilor realizate de către Municipiul Bacău, la Bazinul de Înot Bacău, în prima jumătate a acestui an,  se ridică la suma totală de 105.198.90 lei.

Galerie Foto

yoast seo premium free
Inline
Inline